Hopp til innhold

Tulipaner på hyttetur

Ønsker du å ta med deg blomster for å pynte på hytta i vinterferien, men er usikker på om blomstene klarer både kulden og den lange reisen uten vann?

Ønsker du å ta med deg blomster for å pynte på hytta i vinterferien, men er usikker på om blomstene klarer både kulden og den lange reisen uten vann? Da kan du med godt hell velge tulipaner, de tåler turen forteller planterådgiver Tonje Bergh ved Plantmania. 

Lenge uten vann

Tulipaner er en av få blomster som kan oppbevares tørre i kjøleskap eller et kjølig og mørkt rom opp til flere dager uten å ta skade. Tulipaner uten vann er lette å frakte med seg, og i tillegg tåler de noen kuldegrader. Dette gjør tulipaner til den perfekte blomsten for hytteferien.

Vel fremme på hytta kan du kanskje merke at tulipanene er litt slappe, men det lar seg fort rette på hvis du følger disse rådene:

Siden tulipanene har blitt oppbevart tørt, har stilken dannet en hinne over snittet. Tulipanene trenger derfor et nytt snitt for å kunne suge opp vann. Snitt stilken rett over, ca. 2 cm, men behold plasten på. Sett tulipanen i ren vase med kaldt vann og la de stå å trekke vann noen timer. Ta så av plasten og fyll på med nytt kaldt vann.

Friske tulipaner hele ferien

Har du flere tulipanbuketter med deg, men kunne tenke deg å porsjonere utover ferien? Da pakker du de bare inn og legger de i kjøleskapet eller i en kald kjeller. Tulipanbuketten kan da tas frem etter hvert som du trenger dem, og du har duggfriske blomster som du kan glede deg over gjennom hele ferien.,

Dekorasjonstips

Dersom du ønsker å blande tulipaner med andre grener og blomster, kan det være fint med kvister fra vrihassel, solbær, selje, bjerk, gullbusk, blåbær eller andre busker eller trær du finner ute. Anemoner, mimosa, ranunkler og Eukalyptus gir også en utrolig vårlige bukett. 

Tenk kontraster både i form og farge, og bruk gjerne tulipaner som er flerfarget eller har en litt utradisjonell form.