Hopp til innhold

Tulipanløk i krukker

Med en håndfull tulipanløk i potter kan det skapes en blomstrende terrasse, altan eller et flott og imøtekommende inngangsparti. Det fine med krukker er at en kan flytte på dem og når en ser tulipanløk dukke opp, kan en sette dem i inngangspartiet eller hvor en måtte ønske.

En særlig fordel ved krukker er at de kan flyttes rundt, så de utsprungne tulipanløkene plasseres på de mest synlige stedene. Skulle det komme virkelig hard frost, kan krukkene også lett flyttes i ly.

Ved å kombinere tidlig blomstrende tulipaner med sent blomstrende i samme krukke, kan du nyte farge og lukt av tulipaner i lang tid. Vårblomstrende løk, som tulipaner, kan settes fra september til november. Prøv imidlertid å sette løkene før det kommer frost for løken bør få dannet røtter før frosten setter inn.

Slik setter du tulipanløk i krukke (Sandwich- metoden)

  • Sørg for at jorda er helt løs og bland den eventuelt med kompost før planting, litt sandholdig jord er best. Drenering i potten er et must, det verste blomsterløk vet er for mye vann og fuktighet.
  • Les pakningen om hvor dypt løken skal settes, men som en tommelfingerregel kan du regne med at de aller fleste blomsterløker skal settes 2 ganger dypere enn løkstørrelsen. Pass på at løkens spiss peker popover.
  • Fyll krukken en tredjedel med jord og sett det først laget med tulipanløker. Disse tulipanløkene vil bli de som blomstrer senest.
  • Deretter fyller du på med ca. 5 cm jord, nå kan du sette det andre laget med tulipanløker eller andre vårblomstrende løk, som f.eks. påske- og pinseliljer.
  • Dekk disse løkene igjen med 5 cm jord, og det er klart for å sette det siste laget med blomsterløker. Her kan du sette de minste løkene som eller små tulipaner. Til slutt dekker du til med 4 cm jord. La det være igjen 2 cm. opp til pottekanten slik at du får plass til å vanne uten alt form søl.
  • Gjennomvann skikkelig slik at blomsterløkene får god kontakt med jorden.